Hembygdsföreningen

Mjöbäcks hembygdsförening bildades 1982 på intiativ av Fritz Johansson och Thage R Svensson, för att tillvarata två samlingar:s6300073.JPG
Björkhaga Gårdsmuseum, som bland annat bestod av verktyg och svarv som tillhört träsnidaren Johannes Andersson, Ölsbo, hans son Johannes Johansson, Tokabo, och sonsonen Karl Johansson, Björkhaga - således tre generationer träsnidare i Mjöbäck.

s6300083.JPGDen andra samlingen, som kom från riksdagsman C. Edor Andersson, Knapasjö, bestod av gamla husgeråd och möbler från 1800-talet. Båda samlingarna visas på Hembygdsgården i Tokabo, som numera  är ett av nedre Ätradalens ekomuseum.

Mjöbäcks Hembygdsförening är idag,img_1356.JPG en mycket aktiv förening.

På onsdagskvällar under juli månad, annordnas t.ex  "Sommarcafé" med olika utställngar. Dessa är mycket omtyckta och välbesökta.

Framåt hösten blir det Viltbuffés6300362.JPG. Innan jul är det den sedvanliga grötfesten. För att genomföra alla arrangemang och få allt att fungera behövs eldsjälar.

Styrelsen består av ett antal pigga och påhittiga personer.

Ordförande: Erland Svensson

Kassör: Annette Jakobsson